UA RU

Діалог з головами цехових комітетів

САФОНОВ Віталій  Юрійович – голова цехового комітету конвертерного цеху
Питання: На які, на ваш погляд, профспілкові напрямки (проблеми, ділянки роботи) в роботі цехового комітету поки немає рішень. Що ви можете запропонувати?
Відповідь: Одним з базових напрямків роботи цехового профспілкового комітету є робота в області охорони праці. А саме актуалізувати і вдихнути «життя» в діяльність громадських інспекторів з охорони праці. Дану задачу ми реалізували як тристоронній проект Профспілка, адміністрація і Фахівці управління охорони праці. Для цього на регулярній основі проводяться зустрічі з усіма громадськими інспекторами з охорони праці від кожної ділянки цеху побригадно. У список охоплених питань входить: стан територій та обладнання, наявність і відповідність ЗІЗ, питний режим, умови санітарії та побуту та ін. Усі виявлені зауваження або вже були усунені самостійно, або фіксуються в протоколі для якнайшвидшого їх усунення. Контроль виконання бере на себе цеховий профспілковий комітет. За підсумками кварталу кращі активісти відзначаються подяками та грошовою премією.

ПАНФІЛОВ Олександр Дмитрович – голова цехового комітету УГЕ
Питання: Профспілкова робота на громадських засадах – це важка обов’язок?
Відповідь: Вважаю, що предцехком – це не обов’язок, а покликання! Тут немає випадкових і байдужих людей.
Допомагати людям і відстоювати їх права, на мій погляд, почесно. І коли бачиш результат від профспілкової діяльності, стає тепліше і комфортніше.
Довіра колективу – це і є головний стимул!
Питань, звичайно, багато, теми різні, розбираючись в них і докопуючись до істини, іноді відкриваю і для себе щось нове. А це сприяє руху вперед!
Колектив голів цехкомів і співробітників профкому дуже добродушний і чуйний. І я дуже дорожу можливістю спілкуватися з таким колективом і бути одним з них.

217

Читайте також

Підсумки оздоровлення – Літо 2021

139

0

Стрітбол. Підсумки

142

3

Зустріч соціальних партнерів: на порядку денному – гідна зарплата працівників ГМК

80

0