UA RU

Ювілейна Робітнича спартакіада ПМГУ стартувала!

Тридцята Всеукраїнська робітнича спартакіада ПМГУ виявилася вельми неординарною. По-перше, через карантинні обмеження довелося переносити її з минулого року на вересень 2021. По-друге, відкрили її в Нікополі. Ще одне нововведення торкнулося збільшення до 10 видів спорту: в програмі з'явилися змагання з дартсу. Оскільки це була перша «проба пера», заздалегідь домовилися, що в загальний залік цей вид спорту не увійде.

Але, незважаючи на всі обставини, ювілейну спартакіаду з нетерпінням очікували і до неї готувалися. І нарешті, з 24 по 26 вересня, на базі спортивних споруд СК «Електрометалург» Нікопольського заводу феросплавів вона стартувала!

Команди 16 підприємств ГМК (всього більше 250 спортсменів), розділившись на дві підгрупи (6 підприємств у першій і 10 - у другій), мірялися силами в шахах, шашках , баскетболі та дартсі.

Після проходження всіма учасниками мандатної комісії, перший заступник голови Центральної ради ПМГУ, голова ЦФСК «Металург» В.Гавриленко відкрив ювілейну спартакіаду. Почали з хвилини мовчання в пам'ять про колег, які пішли з життя: С.Я. Рохкіна, В.І. Олефіренка, В.Г. Дуплія. Всі троє неодноразово були в оргкомітеті спартакіади, присвятили багато років своєї професійної діяльності розвитку робітничого спорту.

Продовжили позитивною інформацією про успіхи збірної ПМГУ на Всеукраїнській спартакіаді трудящих промислової сфери і транспорту, зачитали вітальні адреси від президента НОК та голови ФПУ. Обговорили дотримання санітарно-епідеміологічних правил при проведенні змагань. Після жеребкування команди з шахів, шашок та баскетболу вирушили на свої ігрові майданчики.

Першими комплекти нагород розіграли шахісти (головний суддя змагань С.Ціраковський). Зустрічі проводилися в міському шаховому клубі, в них брали участь 38 осіб (13 команд).

У підсумку командні результати виглядали наступним чином. У першій підгрупі перше місце - у шахістів Маріупольського металургійного комбінату імені Ілліча, на другому місці - шахісти Північного гірничо-збагачувального комбінату, на третьому – «Запоріжсталі». У другій підгрупі «золото» забрала команда Запорізького залізорудного комбінату, «срібло» - «Інтерпайп Ніко-Тьюб», «бронзу» - Нікопольський завод феросплавів.

Динамічні шашкові баталії зібрали 45 осіб (15 команд). У першій групі перемогли спортсмени «Запоріжсталі», ММК ім.Ілліча дісталося срібло, а бронза – представникам АрселорМіттал Кривий Ріг. У другій групі традиційно лідерство втримала команда Запорізького залізорудного комбінату, на другій сходинці п'єдесталу розташувалися їхні колеги з Криворізького залізорудного комбінату, на третій (досить несподівано) - шашкісти «Запоріжвогнетрив» .

Незважаючи на дебют нового виду спорту, дартс (головний суддя О.Чумак) викликав неабиякий інтерес. Серед учасників були як «професіонали», так і початківці, але задоволення від змагань отримали всі! Адже для участі в цьому виді спорту не потрібно особливих фізичних здібностей і виснажливих тренувань. До того ж, часто на результати впливає «пані удача». В підсумку одноденного турніру в першій групі чемпіонкою стала команда «АрселорМіттал Кривий Ріг», на другому місці – «Азовсталь», на третьому - Південний ГЗК. Найвлучнішими у другій групі підприємств виявились спортсмени Інгулецького ГЗК, друге місце - у Авдіївського КХЗ, третє - у Центрального ГЗК.

Найбільш напружені баталії відбувалися в баскетболі (головний суддя С.Івчатов) . Глядачів до останньої миті тримало в напрузі змагання команд Південного ГЗК і «Азовсталі». Завдяки вольовим якостям останнім вдалося «вирвати» кінцівку матчу і завоювати бронзу. У фіналі за золото команда «Запоріжсталі» обіграла баскетболістів «АрселорМіттал». У фіналі другої групи всього на два очка розійшлися в рахунку постійні суперники - збірні Інгулецького і Центрального гірничо-збагачувальних комбінатів. Більш наполегливими виявилися баскетболісти Інгулецького ГЗК. Набір бронзи відвезли з собою коксохіміки з Авдіївки.

За результатами всіх ігор (з урахуванням всіх залікових видів спорту) вийшли такі попередні підсумки:

У першій групі підприємств на першому місці «Запоріжсталь», на другому – ММК ім.Ілліча, на третьому – «АрселорМіттал Кривий Ріг» .

У другій групі трійка лідерів виглядає таким чином: перше місце - Запорізький ЗРК , друге і третє місця - «Інтерпайп Ніко-Тьюб» та Криворізький ЗРК.

 За матеріалами сайту ПМГУ

337

Читайте також

Святкова нарада з головами цехових комітетів профспілки 05.03.2021

124

0

Запрошуємо взяти участь

157

0

Завершено третій етап фотоконкурсу. З 01.12.2020 стартував четвертий етап “Зимова казка”

112

0